Startup Szerda - Vállalati Innováció: új ötletek motorja a piaci sikerhez!

Startup Szerdánk összefoglalója
Lőrincz Ádám

Legyen Győrben startup élet! - szól a felhívás nagybetűkkel az egyesület weboldalán. Nos, ez az élet olyan pezsgő, hogy az ország különböző pontjairól érkeztek az esemény előadói, illetve a szervezőscsapat egy része is. Mi ez, ha nem egy holisztikus szemlélet manifesztációja? - Lőrincz Ádám vendégszervezőnk összefoglalója.

Az alkalomra olyan, több 10.000 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalatok innovációs területen tevékenykedő vezetői érkeztek előadóként, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek pénzügyi, technológiai, befektetési, vállalkozási és természetesen innovációs területen.

Az esemény egy egyedi, angol nyelvű előadással vette kezdetét, Dubai-ból érkezett hozzánk Ayman Al Awadhi a The Corporate Group ügyvezetője. Ayman előadása betekintést nyújtott az UAE ökoszisztéma működésébe, feltételezhetően szemléletformáló előadásként szolgált minden jelenlévőnek.

Balázs Ferenc a Robert Bosch Kft. Innováció Menedzsere lenyűgőző magabiztossággal mesélt a multinacionális vállalat stratégiába illesztett innovációs metódusáról, gyakorlati példákkal szemléltetve azt, hogy a szervezet külső és belső erőforrásai miként használhatók fel pl. új piacok felfedezésére, továbbá hallhattunk az InnoHub Budapest-ről a Bosch saját akcelerátoráról.

A Generali Innovációs Stratégia felelőse Dede György számtalan, konkrét példával szemléltette az ökoszisztéma szereplők és a corporate szervezetek együttműködési lehetőségeit. György felelt korábban többek között a StartIT@K&H program kialakításáért is, így a két oldal összekapcsolasának tapasztalt szakértőjeként igazán gyakorlatias előadást láthattunk tőle.

Az MVM csoport a 2. legnagyobb vállalat Magyarországon árbevétele alapján, ennek ellenére, vagy inkább pont emiatt nagy erőforrásokat fektet az innovációs törekvésekbe. Az MVM Smart Future Lab Zrt. vezérigazgatója, Márton István képviselte a csoportot és válaszolt meg lényegében minden, a panelbeszélgetés során feltenni szándékozott kérdést előadása során. Az inkubációs program jól strukturált, több dimenziós felépítéséről számos részletet hallhattunk István előadásában.

Az előadásokat követően egy panelbeszélgetés következett, melynek nem titkolt célja volt, hogy az előadásokat közelebb hozza a hallgatósághoz, még több, könnyen befogadható, gyakorlati részletet átadva a működésről. 

A panelbeszélgetés az alábbi témakörök mentén haladt:

  • Innováció, mint szempontrendszer
  • Vállalati kultúra és döntéshozás
  • Kudarcok
  • Külső együttműködések és partnerek
  • Sikeresség mérés és eredmények

A teljes esemény stream-elésre került, így visszanézhető (itt és itt), mindenkit buzdítunk arra, hogy ha más részét nem is, a panelbeszélgetést nézze vissza! Egy moderált beszélgetés folyama, dinamikái mindig egyediek és írásban összefoglalva nehezen átadhatók. Mivel alapvetően nagyon izgalmas témák és előadók érkeztek ajánljuk visszanézésre a beszélgetést!

Köszönjük a nagyszámú közönségnek a jelenlétet, november 8-án a következő Startup Szerdán találkozunk!

Az esemény fő támogatója a Ticketninja, a StartIT@K&H, a GYMSM Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Pedró pékség volt. Köszönjük!