liftup cover image

LIFTUP PROGRAM - ELEVATE YOUR BUSINESS TO THE NEXT LEVEL!

Hogyan tudnátok új szintre emelni a vállalkozásotokat?

A LiftUp program egy ingyenes és nyitott képzés mindazon vállalkozóknak, akik szeretnének hatékonyabban fejlődni és magasabb szintre emelni a csapatukat és a cégüket.

Mit kaptok a képzésen?

Tapasztalt oktatóink olyan témákkal készülnek, amik segítenek olyan skillek elsajátításában, amit a dörzsölt cápák már ismernek.

A LiftUp online workshop-sorozatot úgy álmodtuk meg, hogy a jövő vállalkozói elméleti és praktikus tudásra tehessenek szert és megszerzett ismereteiket saját vállalkozásuk fejlesztésekor kamatoztatni tudják.

A program végére lesz egy frissített pitch decked, amelyre előzetesen a házi versenyen értékes visszajelzéseket kaphatsz, majd a záróeseményen, a Demo Day keretében, prezentálhatsz a csapatoddal egy szakmai zsűri előtt értékes nyereményekért Londonban, a WeWork bázisunkon, kapcsolatokat építhetsz, bemutathatod az ötletedet angol üzletembereknek, befektetőknek, valamint személyes tanácsadáson vehetsz részt.

Jelentkezek
ntk logongc logostartitup logontp logominiszterelnokseg logoert logo

MIT NYÚJTUNK NEKED?

A program alapvető célja a vállalkozói mindset és skillset megerősítése, és ehhez szakmai támogatást kínálunk vállalkozásod/ötleted növeléséhez a következő témákban:

raratics istvan profile picture
Április 13.
Vállalkozói mindset
Ratatics István
Co-founder, CEO @ Mighty Millers Brewing Co. Ltd.
A sikerhez vezető út kudarcokkal van kikövezve - Vállakozások stratégia menedzsmentje és hozzákapcsolódó vállalkozói mindset és skillset.
filep szilvia profile picture
Április 20.
Future of work / csapat szervezés
Filep Szilvia
alapító és szerző @ FreelanceerBlog
A workshop során megvizsgáljuk, hogy a vállalkozások különféle felelősségi köreit, feladatait hogyan tudjuk a „blended teams” szemlélettel újragondolni.
tuske tamas profile picture
Április 27.
Pitch training
Tüske Tamás
Co-founder, president @ StartITup Győr, CEO @ ViddL
Hatékonyabb és összeszedettebb bemutatás készítése az üzleti ötletükről, és ezzel esélyüket növelése a befektetők- és az ügyfelek megszerzésére, valamint a piaci pozíciójuk javítására.
unknown presenter image
Május 4.
Cap-table management / design
Meglepetés előadó
Tulajdonosi szerkezet, munkavállalói részvényprogram (ESOP) gyakorlatias bemutatása.

Akiktől tanulhatsz

kamill koszo profile picture
Kószó Kamill
CO-FOUNDER, DESIGN STRATEGIST - MEET SERVICE DESIGN KFT.
sara guraly profile picture
Gurály Sára
HEAD OF INSIGHT - MEET SERVICE DESIGN KFT.
paris noble profile picture
Paris Noble
Co-founder - Elevate Strategy & Design
attila khader profile picture
Khader Attila
Investment Director - Startup Campus
georg kuttner profile picture
Georg Kuttner
Entrepreneur. Moderator. Pitch Trainer.
mate majtan profile picture
Majtán Máté
Business Development Manager at Cogito

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Ha szeretnél te is nyitott szellemű, ambíciózus és sikeres vállalkozókhoz tartozni jelentkezz az idei LiftUp-ra! Mi megadjuk az eszközket, neked csak élned kell vele!

Jelentkezek

Sikertörténetek

A Liftup program már három éve töretlenül dolgozik azon, hogy külföldön tanuló magyar diákokat ösztönözzön vállalkozóvá válásra. Nekünk a legnagyobb öröm talán az, ha beszámolhatunk korábbi diákjaink azóta bejárt életútjairól.

László Miklós, Diverzum alapító
László Miklós
Co-founder - Diverzum
Ötlet Liftupon:
Egy diákstátusz ellenőrzésén alapuló kedvezményes platform.
A LiftUp-on állt össze a Diverzum eredeti alapítói csapata. A workshopok során a szervezők és vendégelőadók végigvezettek minket tömören és érdekesen a startup fejlesztés alapjain. Ekkor rengeteg olyan dolgot tanultunk ott, amiket azóta is hasznosítunk. Nem utolsó sorban pedig a Most Investment-Ready díj megnyerése adta meg azt a kezdeti motivációt, ami eljuttatta a Diverzumot odáig, hogy már valóban befektethetők vagyunk.

Mi a helyzet mostanság?
A LiftUp óta elkészült a Diverzum platformja, közel 25 partnerünk és 4500 regisztrált felhasználónk van, illetve bekerültünk a K&H Bank inkubációjába is. Én kishíján nem jelentkeztem a LifUp-ra, de nagyon örülök, hogy megtettem. Ha nem így lett volna, most teljesen máshogyan nézne ki az életem és a jövőképem, hiszen ott indult el a Diverzum. Emiatt aki hezitál, annak azt javaslom, hogy mindenképpen jelentkezzen.
ludanyi dora
Ludányi Dóra
Tudásmentor - Tanulási technika oktató
Fantasztikus közeg, profi mentorok, életem legjobb döntése volt, hogy csatlakoztam a Lift up programba! A mentoraink mindig gondoskodtak róla, hogy ezernyi kérdésünk megválaszolásra kerüljön. A csoportos feladatok, a megszervezés elsőosztályú volt. A facebook csoportban Dia gondoskodott arról, hogy ne maradjunk extra ajánlott irodalom nélkül. Paris felkészültsége, sztorijai nagyon lázba hoztak. Tüske Tomi best practice-aiból sokat tanultam, inspirálódtam. Vendégelőadókat is jöttek hozzánk a program során, ami meglepetésként ért. Olyan nagy nevek adtak elő, mint Hild Imre vagy a Green Fox CEO-ja.
Jelentkezz, nem fogsz csalódni!!
szeker tamas
Szekér Tamás
Co-Founder @iScale Hub
Mit adott neked a LiftUP?
“Minden válság egy lehetőség is egyben.” - Számomra ezen idézet kifejezetten érvényes volt a 2020-as évben. Két hétre rá, hogy kiköltöztem Barcelonába, a várost elérte a koronavírus-járvány és lezárásra került pár hónapra a teljes város. Ekkor jött szembe velem a LiftUP programja, melyet - korábbi BGE-s vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatóként - remek lehetőségnek találtam arra, hogy a kijárási tilalom alatt valami újba kezdjek, fejlesszem magam és belekóstoljak alapítóként is a startup létbe. A program remeknek bizonyult - rátaláltam három alapítótársamra (akik Budapesten és Szingapúrban éltek), megszületett ötletünk a Try ONline nevű projektünk kapcsán, valamint lehetőséget kaptunk arra is, hogy a design thinking módszertanával jobban megismerhessük és megérthessük az ideális felhasználóinkat, a Business Model Canvas révén rögzítsük a startupunkkal kapcsolatos legfontosabb elemeket, valamint tökéletesíthessük az üzleti pitchelés művészetét is.

Milyen ötleten dolgoztál ott?
A LiftUP alatt egy olyan közösségi alapú divatalkalmazáson dolgoztunk három alapítótársammal, ahol az emberek kapcsolatba léphetnek egymással a legkülönbözőbb információkért és stílustanácsokért, illetve visszajelzést kérhetnek egymástól ruhapróbáik során, megkönnyítvén ezzel vásárlásukat.

Hol áll most ez a projekt és mit ajánlasz annak, aki most akar jelentkezni?
A LiftUP program Demo Day-én csapatunk elnyerte a Best Pitch díjat, amelynek köszönhetően Szabó Edit (Kider App) online marketing szakértővel konzultálhattunk, mely azért is stratégiai jelentőségű volt számukra, mert a magyar piac helyett egyből a brit piacon kezdtük meg az ötlet validálását. A program után részt vettünk a Design Terminal Virtual Power Campjén, illetve 61 jelentkező közül kiválasztottak minket a Magyar Divat & Design Ügynökség, a Hiventures és a Startup Campus által közösen szervezett HFDA Startup Programba is, ahol további üzleti képzésben és szakmai mentorációban volt részünk, valamint a top 5-be kerülvén pitchelhettünk a Hiventures előtt 15 millió forintos befektetésért. Én ezen tapasztalatokra is építkezvén azóta startupok és scale-upok nemzetközi terjeszkedését és üzletfejlesztését, valamint forrásbevonását támogatom globális szinten, barcelonai bázissal üzleti növekedési partnerként, melyet egyénileg, valamint az általam társalapított iScale Hub révén egyaránt végzek. Bátran ajánlom a LiftUP programját mindazok számára, akik szeretnék az álmaikat élni és megvalósítani, komfortzónájukból kilépni, és valami rendkívül izgalmasba kezdeni, saját sorsuk kovácsává válni, és a világot egy pozitívabb irányba formálni. A LiftUP program ezen út elindításához minden eszközt, tudásanyagot és networköt meg tud adni!

Fontos dátumok

Jelentkezési határidő:  2023. április 10. éjfél.

Kick-off ESEMÉNY:   április 11. kedd

Workshop időpontok:
Április 13. (csütörtök) - Vállalkozói mindset
Április 20. (csütörtök) - Future of Work/csapatszervezés
Április 27. (csütörtök) - Pitch training
Május 4. (csütörtök) - Captable management/design

A workshopok online, magyar nyelven kerülnek megvalósításra.

Házi verseny: május 8. (hétfő)
A házi verseny online, angol nyelven kerül megvalósításra

Demo Day tervezett dátuma: Május 12. (péntek)

GYIK

A workshopok online vagy offline lesznek?

A workshopok online lesznek és a Zoom-ot fogjuk használni hozzá.

Csapatban vagy egyedül?

Csapattal tudtok csak jelentkezni. Nem kell mindannyiótoknak a programban részt venni, akár egy csapattag is képviselhet titeket.

Érdekel a workshop, de nem külföldön tanulok, élek.

Nem gond, várjuk a jelentkezésedet! :)

Mi van, ha nem tudok részt venni valamelyik workshopon?

Ha egyszer hiányoztok nem baj. Mivel ez egy egymásra épülő workshop-sorozat, így nagyon ajánljuk (és tényleg nagyon hasznos lesz), hogy törekedjetek arra, hogy mindegyiken részt vegyetek. (Fontos! A háziversenyen való részvétel feltétele, hogy mindegyik workshopon részt vegyetek. A háziverseny első helyezettjének kiutazását a DemoDayre mi támogatjuk! )

Akkor is részt vehetek a workshopokon, ha nem tudom vállalni a londoni utazást?

Persze, várunk sok szeretettel! Érdemes a háziversenyünkön részt venni, ahol az első helyezett kiutazását mi támogatjuk! :)

Miért éri meg Londonba utazni a Demo Day-re?

A Demo Dayen nemzetközi szakemberek előtt mérettetheted meg magad, kapcsolatokat építhetsz, bemutathatod az ötletedet angol üzletembereknek, befektetőknek, személyes tanácsadáson vehetsz részt. Szuper hangulat, inspiráló környezet vár benneteket! :)

Milyen technikai dolgokra lesz szükségem a workshopok alatt?

Semmi extrára, csak amihez hozzá szoktál már az elmúlt három évben: PC/laptop; füles; kamera; jó internet.

Mennyibe kerül a programon való részvétel?

Teljesen ingyenes, csak regisztrációhoz kötött. A DemoDayen való részvétel önköltséges, ám ha részt vesztek háziversenyünkön, az első helyezett kiutazását mi támogatjuk! :)