Zoom link az élő eseményhez

Van egy jó startup ötleted. Felmerül benned a kérdés, de hogyan tovább?

Fogadjunk, hogy rengeteg kérdés cikázik a fejedben ezzel kapcsolatban.

Hogyan állj neki?
Mi van, ha semmi értelme az egésznek?
Mi van, ha rengeteg időd elmegy egy olyan ötletre, amire amúgy nincs szüksége a piacnak?
Mi van, ha az ötlet valid, de hogyan lesz ebből valamikor is bevétel?
Hogyan szerezz befektetőket?

Mi már mind találkoztunk ezekkel a kérdésekkel és ezekkel a félelmekkel.   A bölcsek köve ugyan nincs nálunk, de sok minden van a tarsolyunkban, ami segíthet az indulásban.

A Liftup online workshop-sorozatot úgy álmodtuk meg, hogy jövő fiatal vállalkozói (igen-igen, Te is!) elméleti, gyakorlati és praktikus tudást szerezzenek, melyet saját vállalkozásuk indításakor kamatoztatni tudnak majd.

Jelentkezek
ntk logongc logostartitup logontp logominiszterelnokseg logoert logo

MIT NYÚJTUNK NEKED?

A négy alkalmas online workshopon nemzetközileg is elismert szakemberek segítségével dolgozunk fel a kezdő vállalkozók számára olyan  alapvető  témákat, mint a startup fogalma, problémafelismerés vagy a potenciális felhasználók kutatása avagy megismerkedünk a startup “buli” fekete oldalával az üzleti tervezéssel.

Április 1. - Április 2.
Csapatalkotás és ötlet generálás
Ismerkedés, csapatszervezés, probléma definiálása , customer research és ötlet generálása
Április 9.
Design Thinking
Design thinking (tervezői gondolkodás) módszertan megismerése és egy pozicionáló mondat megalkotása
Április 23.
Üzleti modellezés
Üzleti modell alapjai Business Model Canvas használatával és pénzügyi tervezés alapjai
Április 30.
Pitch felkészítés
A tökáletes pitch-elés alapjainak megismerése, saját pitch elkészítése és gyakorlása

Akiktől tanulhatsz

kamill koszo profile picture
Kószó Kamill
CO-FOUNDER, DESIGN STRATEGIST - MEET SERVICE DESIGN KFT.
sara guraly profile picture
Gurály Sára
HEAD OF INSIGHT - MEET SERVICE DESIGN KFT.
paris noble profile picture
Paris Noble
Co-founder - Elevate Strategy & Design
attila khader profile picture
Khader Attila
Investment Director - Startup Campus
georg kuttner profile picture
Georg Kuttner
Entrepreneur. Moderator. Pitch Trainer.
mate majtan profile picture
Majtán Máté
Business Development Manager at Cogito

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Próbáld ki magad és fejleszd képességeidet szakmai csapatunk segítségével. Ehhez nem kell mást tenned, mint beküldeni jelentkezésedet az alábbi linken.

Jelentkezek

Sikertörténetek

A Liftup program már három éve töretlenül dolgozik azon, hogy külföldön tanuló magyar diákokat ösztönözzön vállalkozóvá válásra. Nekünk a legnagyobb öröm talán az, ha beszámolhatunk korábbi diákjaink azóta bejárt életútjairól.

László Miklós, Diverzum alapító
László Miklós
Co-founder - Diverzum
Ötlet Liftupon:
Egy diákstátusz ellenőrzésén alapuló kedvezményes platform.
A LiftUp-on állt össze a Diverzum eredeti alapítói csapata. A workshopok során a szervezők és vendégelőadók végigvezettek minket tömören és érdekesen a startup fejlesztés alapjain. Ekkor rengeteg olyan dolgot tanultunk ott, amiket azóta is hasznosítunk. Nem utolsó sorban pedig a Most Investment-Ready díj megnyerése adta meg azt a kezdeti motivációt, ami eljuttatta a Diverzumot odáig, hogy már valóban befektethetők vagyunk.

Mi a helyzet mostanság?
A LiftUp óta elkészült a Diverzum platformja, közel 25 partnerünk és 4500 regisztrált felhasználónk van, illetve bekerültünk a K&H Bank inkubációjába is. Én kishíján nem jelentkeztem a LifUp-ra, de nagyon örülök, hogy megtettem. Ha nem így lett volna, most teljesen máshogyan nézne ki az életem és a jövőképem, hiszen ott indult el a Diverzum. Emiatt aki hezitál, annak azt javaslom, hogy mindenképpen jelentkezzen.
ludanyi dora
Ludányi Dóra
Tudásmentor - Tanulási technika oktató
Fantasztikus közeg, profi mentorok, életem legjobb döntése volt, hogy csatlakoztam a Lift up programba! A mentoraink mindig gondoskodtak róla, hogy ezernyi kérdésünk megválaszolásra kerüljön. A csoportos feladatok, a megszervezés elsőosztályú volt. A facebook csoportban Dia gondoskodott arról, hogy ne maradjunk extra ajánlott irodalom nélkül. Paris felkészültsége, sztorijai nagyon lázba hoztak. Tüske Tomi best practice-aiból sokat tanultam, inspirálódtam. Vendégelőadókat is jöttek hozzánk a program során, ami meglepetésként ért. Olyan nagy nevek adtak elő, mint Hild Imre vagy a Green Fox CEO-ja.
Jelentkezz, nem fogsz csalódni!!
szeker tamas
Szekér Tamás
Co-Founder @iScale Hub
Mit adott neked a LiftUP?
“Minden válság egy lehetőség is egyben.” - Számomra ezen idézet kifejezetten érvényes volt a 2020-as évben. Két hétre rá, hogy kiköltöztem Barcelonába, a várost elérte a koronavírus-járvány és lezárásra került pár hónapra a teljes város. Ekkor jött szembe velem a LiftUP programja, melyet - korábbi BGE-s vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatóként - remek lehetőségnek találtam arra, hogy a kijárási tilalom alatt valami újba kezdjek, fejlesszem magam és belekóstoljak alapítóként is a startup létbe. A program remeknek bizonyult - rátaláltam három alapítótársamra (akik Budapesten és Szingapúrban éltek), megszületett ötletünk a Try ONline nevű projektünk kapcsán, valamint lehetőséget kaptunk arra is, hogy a design thinking módszertanával jobban megismerhessük és megérthessük az ideális felhasználóinkat, a Business Model Canvas révén rögzítsük a startupunkkal kapcsolatos legfontosabb elemeket, valamint tökéletesíthessük az üzleti pitchelés művészetét is.

Milyen ötleten dolgoztál ott?
A LiftUP alatt egy olyan közösségi alapú divatalkalmazáson dolgoztunk három alapítótársammal, ahol az emberek kapcsolatba léphetnek egymással a legkülönbözőbb információkért és stílustanácsokért, illetve visszajelzést kérhetnek egymástól ruhapróbáik során, megkönnyítvén ezzel vásárlásukat.

Hol áll most ez a projekt és mit ajánlasz annak, aki most akar jelentkezni?
A LiftUP program Demo Day-én csapatunk elnyerte a Best Pitch díjat, amelynek köszönhetően Szabó Edit (Kider App) online marketing szakértővel konzultálhattunk, mely azért is stratégiai jelentőségű volt számukra, mert a magyar piac helyett egyből a brit piacon kezdtük meg az ötlet validálását. A program után részt vettünk a Design Terminal Virtual Power Campjén, illetve 61 jelentkező közül kiválasztottak minket a Magyar Divat & Design Ügynökség, a Hiventures és a Startup Campus által közösen szervezett HFDA Startup Programba is, ahol további üzleti képzésben és szakmai mentorációban volt részünk, valamint a top 5-be kerülvén pitchelhettünk a Hiventures előtt 15 millió forintos befektetésért. Én ezen tapasztalatokra is építkezvén azóta startupok és scale-upok nemzetközi terjeszkedését és üzletfejlesztését, valamint forrásbevonását támogatom globális szinten, barcelonai bázissal üzleti növekedési partnerként, melyet egyénileg, valamint az általam társalapított iScale Hub révén egyaránt végzek. Bátran ajánlom a LiftUP programját mindazok számára, akik szeretnék az álmaikat élni és megvalósítani, komfortzónájukból kilépni, és valami rendkívül izgalmasba kezdeni, saját sorsuk kovácsává válni, és a világot egy pozitívabb irányba formálni. A LiftUP program ezen út elindításához minden eszközt, tudásanyagot és networköt meg tud adni!

GYIK

Workshop online vagy offline lesz?

A workshop online lesz és a Zoom-ot fogjuk használni hozzá.

Érdekel a workshop, de nem külföldön tanulok.

Nem baj, jelentkezz nyugodtan.

Nincsen konkrét ötletem, de nagyon szeretnék részt venni. Lehetséges ez?

Lehetséges, gyere bátran, mert biztosan találsz olyan csapatot akikhez tudsz csatlakozni. Ebben mi is segíteni fogunk.

Van konkrét ötletem. Ez baj?

Nem, nem baj. Gyere nyugodtan. Azzal számolj, hogy meg kell találnod azokat az embereket, akikkel a workshopokon együtt fogsz dolgozni, így némi rugalmasságot követel ez a részedről.

Csapatban vagy egyedül?

Mindegy, jöhettek csapattal, de jelentkezhettek egyedül is. Viszont ha egyedül érkezel, akkor mindenképpen kell egy csapathoz csatlakozni, magányos farkasként most nem lehetséges dolgozni.

Mennyibe kerül a workshop?

Teljesen ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.

Mi van, ha nem tudok részt venni valamelyik workshopon?

Ha egyszer hiányoztok nem baj. Mivel ez egy egymásra épülő workshop-sorozat, így nagyon ajánljuk (és tényleg nagyon hasznos lesz), hogy törekedjetek arra, hogy mindegyiken részt vegyetek.

Mikor kezdődnek szombatoként a workshopok?

Általában 10:00-től kezdődnek és 15:00 óráig tartanak. Természetesen van benne szünet is.

Milyen technikai dolgokra lesz szükségem a workshopok alatt?

Semmi extrára, csak amihez hozzá szoktál már az elmúlt két évben: PC/laptop; füles; kamera; jó internet.

Hogyan kommunikálunk a workshop alatt?

Létre fogunk hozni egy zárt Facebook csoportot a résztvevők számára illetve minden információt kiküldünk e-mailben is.